Badrumsinspiration – klassisk stil i badrummet

En klassisk inredningsstil kännetecknas av ljusa, nedtonade färger. Stilen beskrivs som elegant med inslag av lyx och vackra detaljer. Ett badrum i klassisk inredningsstil kan bli till en hel upplevelse om du ser till att skapa en helhetskänsla med hjälp av rätt badrumskakel och övrig inredning. Återskapa en klassiska stil i badrummet genom att välja eleganta detaljer och spännande materialkombinationer.

Gammaldags badrumsinredning

Elegans och lyx är två ledord i en klassisk gammaldags badrumsinredning. Sekelskifte.se har allt du behöver för denna inredningsstil. Kombinera gärna ljusa pastellfärger med en mörkare nyans av guld för att få rätt stämning i badrummet. Fullända din gammaldags badrumsinredninge genom att satsa på en stor ljuskrona i taket som blir badrummets mittpunkt eller välj en mindre variant av takplafond som kombineras med snygga vägglampor ovanför badrumsspegeln. I en gammaldags badrumsinredning passar det att ha mörkare ton på kaklet. Satsa på en lyxig variant av klassiskt kakel i blankt buteljgrön färg tillsammans med snygga detaljer i mässing så skapar du ett harmoniskt badrum som andas gammaldags lyx från sekelskiftet.

Badrumskakel – stilren känsla i badrummet

De flesta som väljer badrumskakel tänker först och främst på det vita enkla badrumskaklet som finns i många svenska hem. Vitt badrumskakel går att kombinera med övrig inredning, är lätt att matcha med andra färger och skapar en stilren känsla i hela badrummet.

Det bästa med vitt kakel är att du får otaliga möjligheter när det kommer till val av inredningsstil. Om du behöver ytterligare inspiration för badrumskakel, kan vår artikel hjälpa dig.

Marmor och mässing – lyxig kombination

Vill du ska en lyxig atmosfär i badrummet kan du välja att klä badrumsväggar i ljus marmor. I den klassiska inredningen passar det att kombinera marmor med mässing eller guld. Dessutom lämpar sig marmor till detaljer i glas och ljust trä.

Gammaldags badrum med rätt ljussättning

Skapa en vacker stämning i ett gammaldags badrum med hjälp av rätt ljussättning. Olika lampor i varierande storlekar och former skapar en mysig och varm känsla i badrummet. Med hjälp av varma ljuskällor kan du återge en bild av gammaldags glamour från 30-talet.

Möbler i ett klassiskt badrum

Välj gärna fina möbler som du ställer i badrummet. Om du har mycket plats kan du satsa på en elegant dagbädd eller en mindre fåtölj i sammet. I ett litet badrum kan du i stället fokusera på skåpsmöbler och handdukshållare i annorlunda design. Ställ gärna fram vackra inrednigsprylar, gamla fotografier eller fina coffe-table-böcker.